ΟΜΙΛΙΕΣ – ΗΜΕΡΙΔΕΣ

Από το 2015 διοργανώνεται σταθερά σε ετήσια βάση μία επιστημονική ημερίδα για ποικίλα θέματα που σχετίζονται με την παιδική προστασία και την παραβατικότητα ανηλίκων. Ακόμη, υπάρχει σταθερή παρουσία εκπροσώπων με ομιλίες και με την παρουσία τους σε διάφορες επιστημονικές εκδηλώσεις.

ΗΜΕΡΙΔΑ Ε.Π.Α. ΠΕΙΡΑΙΑ 2015

Θέμα: «Η Ασφαλής Πλοήγηση των Ανηλίκων στο Διαδίκτυο και η Φαινομενολογία της Νεανικής Παραβατικότητας»

Παρασκευή 3/4/2015 και ώρα 10:00-15:00 στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά – Κτίριο Παλαιού Ταχυδρομείου, οδός Φίλωνος 29

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

     Η Εταιρεία Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά, στα πλαίσια της διεύρυνσης των δράσεών της, αναλαμβάνει τη διοργάνωση της παρούσας ημερίδας κινούμενη προς την κατεύθυνση της ευαισθητοποίησης και της ενημέρωσης των παιδιών, των κηδεμόνων, καθώς και των αμέσως-εμμέσως εμπλεκομένων στη διαπαιδαγωγική μέριμνα του Τμήματος του «Καλού Ποιμένα», ως δομικού στοιχείου της εταιρείας μας, περί των κινδύνων που ελλοχεύουν κατά τη χρήση των διαδικτυακών υπηρεσι-ών από τους νέους.

     Παράλληλα δε, παρουσιάζεται κατά τρόπο διεξοδικό, η ανατομία της νεανικής παραβατικότητας, καθώς και τα δομολειτουργικά χαρακτηριστικά της οικογένειας, όπου αυτή εμφανίζεται. Προσανατολισμένοι στην γραμμή πλεύσης του Υπουργείου Δικαιοσύνης και ειδικότερα προς το πεδίο δράσης της Διεύθυνσης Αντεγκληματικής πολιτικής, συντείνουμε στο έργο τους διατηρώντας κεντρική τη στόχευσή μας για την αποτροπή και άρση των πάσης φύσεως έκνομων συμπεριφορών και αντικοινω-νικών έξεων των ανηλίκων.

     Η παρούσα συνέγερση των δημόσιων φορέων όπως, της Δημοτικής Αρχής, των εισαγγελικών Λειτουργών, των Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, των Πανεπι-στημιακών καθηγητών, καθώς και της Διεύθυνσης Παιδείας του Δήμου Πειραιά, εγγυάται και επισφραγίζει τη σύμπραξη μεταξύ των αρμόδιων δομών προστασίας του κράτους, με σκοπό τη συνοχή και συνέχεια της αγαστής συνεργασίας τους, κατά το μέτρο της διασφάλισης μιας υψηλού επιπέδου θωράκισης της ψυχικής και σω-ματικής υγείας των παιδιών μας

 

 

 

 

 

 

Πρόγραμμα Ημερίδας

10:00-10:15

Αργυρώ Αρναούτη-Μπλέτσα, Πρόεδρος Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά,

Εφέτης Πειραιά          

10:15-10:30

Ιωάννης Μώραλης, Δήμαρχος Πειραιά

10:30 -10:45

«Τοπική Αυτοδιοίκηση και Παιδεία, ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων για την κοινωνική υποστήριξη των μαθητών και των οικογενειών τους»

Βασιλική Σωτηρίου, Διευθύντρια Παιδείας και δια βίου μάθησης Δήμου Πειραιά

10:45-11:00

«Τοπική Αυτοδιοίκηση και Παιδεία, ανάπτυξη καινοτόμων δράσεων για την κοινωνική υποστήριξη των νέων και των οικογενειών τους» (συμπαρουσίαση)

Ελένη Μπάκα, Κοινωνική Λειτουργός, Υπεύθυνη του Τμήματος Κοινωνικής Υποστήριξης Σχολείων και Συλλόγων, Γονέων και Κηδεμόνων

11:00-11:15

«Παρακοή, παράβαση και επανόρθωση»

Πανοσιολογιότατος Αρχιμανδρίτης π. Δανιήλ Ψωίνος, Προϊστάμενος Μητροπολιτικού Ναού Αγίας Τριάδος Πειραιώς

11:15-11:30

«Η φαινομενολογία της νεανικής παραβατικότητας-ερμηνευτικές προσεγγίσεις με βάση τα οικογενειακά δομολειτουργικά χαρακτηριστικά»

Ευτυχία Κατσιγαράκη, Προϊσταμένη Δ/σης Αντεγκληματικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης

11:30-11:45

Υποστράτηγος Μανώλης Σφακιανάκης

Διευθυντής της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας

11:45-12:00

«Ψυχική ανθεκτικότητα, πλοήγηση στο διαδίκτυο και λανθάνουσες ψυχικές λειτουργίες»

Λάμπρος Σταύρου, Καθηγητής Κλινικής Ψυχοπαθολογίας Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Δρ. Πανεπιστημίου Σορβόννης

12:00-12:30

Διάλειμμα

12:30-12:45

«Από την κακή μοναξιά στην καλή μοναχικότητα»

Άννα Αβεντισιάν Παγοροπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών

12:45-13:00

«Εξαρτήσεις»

Σταμάτης Σπύρου, Εγκληματολόγος

13:00-13:15

«Ο σχολικός εκφοβισμός ως σύμπτωμα επικοινωνίας της σχολικής κοινότητας και της οικογένειας: Μεθοδολογικά προβλήματαπροσέγγισης και αντιμετώπισής του»

Πήλιος Σταύρου, Κλινικός Ψυχολόγος, Καθηγητής Ψυχολογίας στο AMC Metropolitan College, European Phd στην Κλινική Ψυχοπαθολογία (Πανεπιστήμια Lund-Σουηδία και Picardie-Γαλλία), Δρ. στη Μεθοδολογία Έρευνας στην Κλινική Ψυχολογία Πανεπιστήμιο Σορβόννης

13:15-13:30

«Κοινωνικοποιημένο όριο και αντικοινωνικό περιθώριο-ψυχαναλυτική προσέγγιση»

Βασίλειος Γιαννακίδης, Τελειόφοιτος του τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών

Συζήτηση-Διάλογος

Λήξη ημερίδας

ΗΜΕΡΙΔΑ Ε.Π.Α. ΠΕΙΡΑΙΑ 2016

Θέμα: «Η εξελικτική διαδρομή του παιδιού από την φιλοξενία στην οικογένεια: Πρόληψη, παρέμβαση και αντιμετώπιση ψυχικών παθογενειών του παιδιού»

Τετάρτη 18/5/2016 και ώρα 09:30 – 14:30 στον Πειραϊκό Σύνδεσμο Πειραιά, επί της οδού Καραΐσκου 104 στον Πειραιά

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

Προσέλευση
09:30-10:00

Παρουσίαση/συντονισμός:
Μαρίνα Εμμανουήλ
, BSc Ψυχολογίας,University of East London,

BSc Πολιτικές Επιστήμες, Πανεπιστήμιο Κρήτης,
MSc «Genres, Pensees de la difference, Rapports de sexe», Universite de Paris VIII

10:00-10:15
Αργυρώ Αρναούτη-Μπλέτσα

Πρόεδρος Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά
Εφέτης Πειραιά

10:15-10:30
Χαιρετισμός από στελέχη του Υπουργείου Δικαιοσύνης,
Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

10:30 -10:45
Γιαννακίδης Βασίλειος
, Υπάλληλος Επίβλεψης Ανηλίκων της Εταιρείας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά‏, τελειόφοιτος του Τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα εισήγησης: 

”Η Φιλοξενία των Ανηλίκων ως Λειτουργία και Λειτούργημα”

10:45-11:00
Άννα Αβεντισιάν Παγοροπούλου, επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, με θέμα εισήγησης: ”Αξιοποιώντας τον καλύτερό μου εαυτό: Μπορούμε να συνυπάρξουμε μαζί στον ίδιο χώρο;”

11:00-11:15
Σάββας Μπακιρτζόγλου
, Κλινικός Ψυχολόγος στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Αττικής (Κ.Κ.Π.Π.Α., παράρτημα Α.Μ.Ε.Α. Ανατολικής Αθήνας και Παιδόπολη «Άγιος Ανδρέας», του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας), τακτικός επιστημονικός συνεργάτης/εισηγητής των πτυχιακών και μεταπτυχιακών τομέων Ψυχολογίας των Πανεπιστημίων Αθηνών/Παντείου,με θέμα εισήγησης: 

“Το ιδρυματικό παιδί και η ανάδοχη οικογένεια: η προοπτική μιας εύθραυστης συνάντησης”

11:15-11:25
Βάσω Ψάλτου, Κοινωνική Λειτουργός-Ψυχοθεραπεύτρια,
στην Ιατροπαιδαγωγική Υπηρεσία του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής Πειραιά, με θέμα εισήγησης: “Είμαι για να γίνω γονιός ή γίνομαι για να γίνω γονιός;”

11:30-12:00
Διάλειμμα

12:00-12:15
Ιωάννης Παπανδρέου, Παιδίατρος Εφηβικής Ιατρικής, Επιμελητής Α’ παιδιατρικής Κλινικής του Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά,με θέμα εισήγησης: “Εφηβεία: Νέοι εν κινδύνω” 

12:15-12:30
Χρήστος Δημητρακόπουλος
,Ψυχολόγος

στο Τζάνειο Νοσοκομείο Πειραιά

12:30-12:45
Πήλιος Σταύρου, Κλινικός Ψυχολόγος, Καθηγητής Ψυχολογίας στο AMC Metropolitan College European Phd στην Κλινική Ψυχοπαθολογία (Πανεπιστήμια Lund-Σουηδία καί Picardie-Γαλλία) Δρ. στη Μεθοδολογία Έρευνας στην Κλινική Ψυχολογία Πανεπιστήμιο Σορβόννης

Συζήτηση-Διάλογος
Λήξη ημερίδας

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

     «Εκτιμώ ιδιαίτερα τη δουλειά που γίνεται εκεί, όπως όλοι μας, πιστεύω. Είναι μια σημαντική δουλειά. Έχω πιστοποιήσει κι εγώ «ιδίοις όμμασι», αυτά που ανέφερε πριν ο Αντιπρόεδρος: τη χαρά, την ικανότητα, την ευγένεια και τους τρόπους των παιδιών αυτών και πραγματικά δεν υπολείπονται σε τίποτα από τα παιδιά που μεγαλώνουν υπό διαφορετικές συνθήκες.

     Σας ευχαριστώ για τα καλά λόγια, αλλά για να είμαι ειλικρινής, η προσφορά του Δήμου δεν είναι αυτή που θα θέλαμε. Σε  ένα περιβάλλον δύσκολο οικονομικά για τη χώρα και για την πόλη του Πειραιά, δεν έχουμε μεγαλύτερες δυνατότη-τες.  Προσπαθούμε λοιπόν να καλύψουμε αυτό το κενό της υλικής βοήθειας, με την  παρουσία μας, με την ηθική μας συμπαράσταση και όπου μπορούμε,  πράγματι να βοηθήσουμε οικονομικά ή με υλικοτεχνικά μέσα ή ό,τι άλλο λείπει από τον «Καλό Ποιμένα.

     Μακάρι να μπορούμε τα επόμενα χρόνια να κάνουμε πολύ περισσότερα κι εμείς και το Υπουργείο. Γιατί φαντάζομαι, αντίστοιχα οικονομικά προβλήματα θα έχει και το Υπουργείο όπως όλη η χώρα. Νομίζω ότι και η παρουσία, σημειολογικά των εκπροσώπων της πόλης και του Δημάρχου, του Αντιπεριφερειάρχη, των Προέδρων των φορέων της πόλης  είναι σημαντική. Έχει σημασία να βρισκόμαστε στον  «Καλό Ποιμένα» στις εκδηλώσεις και στις ημερίδες που γίνονται. Δείχνουμε έτσι το ενδιαφέρον μας και δίνουμε ένα μήνυμα, όπως σήμερα εδώ και του χρόνου σε αντίστοιχη  ημερίδα να βοηθήσει και ο Δήμος να είναι γεμάτες οι αίθουσες, σε μεγαλύτερες αίθουσες γιατί αυτές οι ημερίδες έχουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.

     Η Πρόεδρος  κα Αρναούτη – Μπλέτσα, είναι αξιόλογη με κύρος, με ηθική, με εντιμότητα, με προσφορά. Χαίρομαι που είμαι εδώ κι εγώ και η οικογένειά μου, όχι ολόκληρη, τα τρία από τα τέσσερα μέλη και θα συνεχίσουμε για τα επόμενα τρία χρόνια όσο θα είμαι Δήμαρχος στον Πειραιά, με μεγαλύτερη ένταση να είμαστε κοντά στον «Καλό Ποιμένα». Έχουμε ιδέες. Από ότι έμαθα, έχετε ένα θέμα με τα camp, ότι σταμάτησε μια συνεργασία με την εκκλησία. Όλα αυτά πρέπει να τα μαθαίνουμε και πραγματικά σε τέτοιους τομείς μπορούμε να βοηθήσουμε και να είμαστε κοντά. Οπότε δεσμευόμαστε. Θα το πράξουμε αυτό για τα επόμενα τρία χρόνια.

     Να είστε καλά. Ευχαριστώ πολύ.»

ΗΜΕΡΙΔΑ Ε.Π.Α. ΠΕΙΡΑΙΑ 2017

Θέμα: «Το παιδί στο επίκεντρο της κοινωνικής παρέμβασης: Θυματοποίηση και παρέκκλιση»

Πέμπτη 25/5/2017 και ώρα 09.30 στον Πολυχώρο «Απόλλων», Ερμουπόλεως & Πηλίου 1

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

 

9:30-10:00                   Προσέλευση – εγγραφές

 

10:00                           Έναρξη των εργασιών από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ε.Π.Α. Πειραιά κ Νικόλαο Ποιμενίδη, Αντιεισαγγελέα Εφετών Πειραιά.

 

10:30-12:00                 Ενότητα  Α:  Παιδική  θυματοποίηση  και  προστασία

 

Συντονισμός: Δρ. Στέλλα Παπαμιχαήλ, ΚοινωνιολόγοςΕγκληματολόγος, Γεν. Γραμματέας Δ.Σ. Ε.Π.Α. Πειραιά.

 

  • Ενδοοικογενειακή βία με θύμα το παιδί: Μορφές και συνέπειες.

Δρ.   Στέλλα  Παπαμιχαήλ,   Κοινωνιολόγος–       Εγκληματολόγος,     Γεν. Γραμματέας Δ.Σ. Ε.Π.Α. Πειραιά.

  • Παράγοντες κινδύνου     εκδήλωσης       παιδικής     κακοποίησης       και παραμέλησης .

Παναγιώτης Βουτυράκος, Παιδοψυχίατρος, Διευθυντής Παραρτήματος Πειραιά του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών και Αντιπρόεδρος Δ.Σ. Ε.Π.Α. Πειραιά.

  • Ποινές και αμοιβές στη μέση παιδική ηλικία: Από την ατομική διαμόρφωση της συμπεριφοράς στην κοινωνική συμμόρφωση της προσφοράς.

Βασίλης Γιαννακίδης, Υπάλληλος επίβλεψης Ε.Π.Α Πειραιά, τελειόφοιτος Τμήματος Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

  • Το αμφίσημο δίπολο θύτη και θύματος μέσα από μια μελέτη περίπτωσης. Ο ρόλος του Επιμελητή Ανηλίκων.

Αφροδίτη Μαλλούχου ΜSc, Επιμελήτρια Ανηλίκων, Κοινωνική Λειτουργός Ε.Π.Α. Πειραιά, Υπ. Διδάκτωρ Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

  • Παρουσίαση του έργου της Ε.Π.Α. Πειραιά.

Μαρίνα Εμμανουήλ, Ψυχολόγος, MSc, εξωτερική συνεργάτης της Ε.Π.Α. Πειραιά.

 

Συζήτηση

 

12:00-12:30       Διάλλειμα

 

12:30-14:00        Ενότητα Β: Παραβατικότητα ανηλίκων

 

Συντονισμός: Χριστίνα Ζαραφωνίτου, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, Πρόεδρος Δ.Σ. Επανόδου.

  • Εφηβεία: νέοι «εν κινδύνω».

Ιωάννης Παπανδρέου, Παιδίατρος Εφηβικής Ιατρικής.

  • Γιατί τα ηλεκτρονικά κοινωνικά δίκτυα έχουν τόση μεγάλη απήχηση στους εφήβους;

Δρ. Χ. Δημητρακόπουλος, Νοσοκομειακός ψυχολόγος, υχοθεραπευτής Γ.Ν.Π. Τζάνειο

  • O ρόλος του Εισαγγελέα ανηλίκων στην μεταχείριση ανήλικων παραβατών και ανήλικων θυμάτων.

Βασιλική Παπαδοπούλου, Αντιεισαγγελέας ΠρωτοδικώνΕισαγγελέας ανηλίκων Πειραιά .

  • Ανήλικοι Παραβάτες και Αποκαταστατική Δικαιοσύνη. Συνδιαλλαγή δράστη και θύματος – Οφέλη και προβληματισμοί.

Ελένη Δαμαλίδου, Δικηγόρος, Μέλος του Δ.Σ. ΕΠΑ Πειραιά.

  • Νεότερες προσεγγίσεις για τη συμμετοχή των ανηλίκων στη ‘Φιλική Δικαιοσύνη- Child Friendly Justice’. Εστίαση σε άρθρα σχετικών νομοθετικών κειμένων, καθώς και σε καλές πρακτικές εφαρμογής τους σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

Ευτυχία Κατσιγαράκη, Διδάκτωρ Εγκληματολογίας, Προϊσταμένη Διεύθυνσης Στρατηγικού Σχεδιασμού Οργάνωσης & Λειτουργίας της Δικαιοσύνης, Υπ. Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

  • Ο ρόλος της «Επανόδου» στην κοινωνική επανένταξη των ανηλίκων παραβατών.

Φωτεινή Μηλιώνη, ΔΝ Δικηγόρος, Διευθύντρια της Επανόδου.

 

Συζήτηση – Συμπεράσματα Κλείσιμο ημερίδας

ΗΜΕΡΙΔΑ Ε.Π.Α. ΠΕΙΡΑΙΑ 2018

Θέμα: «Όταν η βία πάει σχολείο… Από την οικογενειακή της εγγραφή στη σχολική της μετεγγραφή»

Τετάρτη 25/4/2018 και ώρα 09.30-14.30 στον Πολυχώρο «Απόλλων», Ερμουπόλεως & Πυλίου 1

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

9:30- 10:00        Προσέλευση – εγγραφές

10:00 – 10.30    Έναρξη των εργασιών από τον Πρόεδρο του Δ.Σ. της Ε.Π.Α.             Πειραιά κ. Νικόλαο Ποιμενίδη, Αντεισαγγελέα Εφετών Πειραιά.

Καλωσόρισμα – Παρουσίαση του έργου της Ε.Π.Α Πειραιά  από την κ.Μαρίνα Εμμανουήλ, Ψυχολόγο, MSc, Εξωτερική Συνεργάτη της Ε.Π.Α.Π

Χαιρετισμοί

 

10:30-12:00  Ενότητα Α: Ενδοσχολική Βία και Εκφοβισμός: Από την εννοιολογική προσέγγιση στην αντιμετώπιση

Συντονισμός: Απόστολος Γέροντας, Καθηγητής Δημοσίου Δικαίου

 

Επιθετικότητα, σχολική βία, εκφοβισμός και θυματοποίηση: Εννοιολογική διασάφηση.

Πήλιος Σταύρου, Κλινικός Ψυχολόγος, Δρ. Κλινικής Ψυχολογίας
Πανεπιστημίου Σορβόννης, Διδάσκων Τμήματος Ψυχολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών.

Επιθετικότητα και Παραπεμπτικότητα: εναντιωματικές εκδηλώσεις κατά την ανάπτυξη και εξέλιξη του υποκειμένου

Βασίλειος Γιαννακίδης, Ψυχολόγος Ψυχιατρείου Κρατουμένων Κορυδαλλού, Μεταπτυχιακός Φοιτητής Κοινωνικών Νευροεπιστημών Πανεπιστημίου Αθηνών.

Βία & συναισθηματικές συμπεριφορικές διαταραχές εξωτερίκευσης-Αίτια – Παρεμβάσεις”.

Δέσποινα Ματράκα, Νηπιαγωγός – Μεταπτυχιακή Φοιτήτρια Ειδικής Αγωγής (Ε.Α.Π)

Ο ρόλος του Παρατηρητηρίου της σχολικής βίας & του  εκφοβισμού στην Π.Δ.Ε Αττικής

Δημήτριος Σκρέτας, Σχολικός Σύμβουλος, Υπεύθυνος του Παρατηρητηρίου για τη Σχολική Βία στην Π.Δ.Ε Αττικής

 

Ο Διευθυντής του σχολείου ως μοχλός αναχαίτισης της ενδοσχολικής βίας.

Ιωάννης Καφούρος, Εκπαιδευτικός, Διευθυντής 14ου Δημοτικού Σχολείου Κερατσινίου

Βιωματικά εργαστήρια διαχείρισης θυμού – επίλυσης συγκρούσεων: Μια καινοτόμος ψυχοεκπαιδευτική παρέμβαση πρόληψης

Αφροδίτη Μαλλούχου, Επιμελήτρια Ανηλίκων, Κοινωνική Λειτουργός Ε.Π.Α. Πειραιά, ΜSc, Υπ. Διδάκτωρ Αντεγκληματικής Πολιτικής, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια Υπ. Δικαιοσύνης.

 

Συζήτηση

 

12:00-12:30  Διάλειμμα

 

12:30-14:00  Ενότητα Β: Εφηβεία, επιθετικότητα και αποκλίνουσα συμπεριφορά

Συντονισμός:
Νικόλαος Ποιμενίδης, Αντεισαγγελέας Εφετών, Πρόεδρος Δ.Σ. Ε.Π.Α Πειραιά.

 

Η Εφηβεία και το δικαίωμα στην τεμπελιά  

Ιωάννης Παπανδρέου, Παιδίατρος Εφηβικής Ιατρικής, Ιατρείο Εφηβικής Ιατρικής Γ.Ν.Πειραιώς Τζάνειο

Μορφές διαδικτυακής επιθετικότητας

Δρ. Χ. Δημητρακόπουλος, Νοσοκομειακός ψυχολόγος, ψυχοθεραπευτής Γ.Ν.Πειραιώς Τζάνειο

Παιδική κακοποίηση και ευθύνη του κοινωνικού περιβάλλοντος

Ηλίας Μπογιόκας, Ιατροδικαστής, Προϊστάμενος της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Πειραιά

Σχολικός εκφοβισμός:  Ένα κοινωνικό φαινόμενο με ποινικές προεκτάσεις. Πώς αντιμετωπίζεται;

 

Ροδόπη Νικολούδη, Αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Πειραιά

Το σχολείο ως κοινότητα

Σοφία Καραντζούνη, Επισκέπτρια Υγείας, Ιατρείο Εφηβικής Ιατρικής Γ.Ν. Πειραιώς Τζάνειο

Σχολική διαμεσολάβηση: Διαχείριση συγκρουσιακών σχέσεων μέσα στο σχολικό χώρο

Αναστασία Ζάννη, Εκπαιδευτικός, Δρ. Πανεπιστημίου Αθηνών, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια Υπ. Δικαιοσύνης

Η αντιμετώπιση της βίας μέσα από τους δημιουργικούς δρόμους της τέχνης

 Εμμανουήλ Σαββιδάκης, Ζωγράφος, Χαράκτης, Χρυσοχόος, Καθηγητής Μέσης & Ανώτερης Εκπαίδευσης.

 

Συζήτηση – Συμπεράσματα

Κλείσιμο ημερίδα

ΗΜΕΡΙΔΑ Ε.Π.Α. ΠΕΙΡΑΙΑ 2019

Θέμα: «Σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων με έμφαση στην παιδική πορνογραφία»

Δευτέρα 2/12/2019 και ώρα 09:00 στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του Ιατρικού Συλλόγου Πειραιά, Αγίου Κωνσταντίνου 5